close
Verbouwing

Uw badkamer schoonmaken

De badkamer binnenkomen en schoon ruiken vinden we allemaal leuk. Maar als we eenmaal de fouten hebben gezien die moeten worden vermeden bij het schoonmaken van de badkamer, zodat de taak echt effectief is, vraag je je af: hoe vaak moet de badkamer worden schoongemaakt? Bij normaal gebruik wordt aanbevolen om de badkamers minstens één keer per week schoon te maken, met speciale aandacht voor het toilet. Als er maar één badkamer in huis is en het toilet te veel wordt gebruikt omdat u met z’n vieren bent, is het raadzaam om de schoonmaak extra te bekijken tijdens de week.

En bij het schoonmaken van de badkamer tellen we bijvoorbeeld de tegels niet mee. Deze taak kan meer sporadisch zijn, omdat ze meestal niet te veel vuil ophopen. Bijvoorbeeld eens per maand minimaal de doucheruimte.

Als een nieuwsgierigheid om u te vertellen dat een onderzoek naar hoe vaak het huis moet worden schoongemaakt volgens wetenschappelijke gegevens en is uitgevoerd in samenwerking met een deskundige microbioloog en een ander in schoonmaken, onthult dat de tijd die het duurt voordat bacteriën en vuil zich ophopen en een bedreiging vormen voor de gezondheid is een of twee weken.

En dus bevelen ze aan dat:

Toilet en wastafel worden 1 keer per week schoongemaakt

Douche eens in de twee weken, hoewel douchegordijnen wekelijks moeten worden gedesinfecteerd

Handdoeken worden dagelijks verschoond

Sponzen moeten dagelijks gedurende twee minuten in kokend water worden geplaatst

admin

The author admin

Leave a Response