close
Verbouwing

Bestel uw keuken volgens de Marie Kondo-methode

Deze methode in de keuken

De keuken is een van de kamers waarin de meeste objecten zich ophopen, vooral de kleinste. Je weet waarschijnlijk niet wat er in de hoge kasten staat, en wat voedsel in je voorraadkast kan de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. De ordergoeroe Marie Kondo heeft het antwoord om je eten, keukengerei en, nog iets meer, je leven te organiseren.

Wat ik gebruik en waar ik het bewaar

Het is de basis van de Konmari-methode in de keuken. Bewaar alleen wat je gebruikt en heb een specifieke site voor elke categorie dingen. Zoals de professionele organisator zich in haar programma “Te bestellen bij Marie Kondo” herinnert, is het onmogelijk om altijd schoon te blijven als je veel leven in de keuken maakt. Kijk haar kalm aan, want ze zal nooit perfect zijn. ‘

Ruim de keuken in één dag op

Dit is verplicht. Op deze manier wordt u meer beïnvloed door alles wat u heeft en weet u hoeveel producten, keukengerei en voedsel u ophoopt. Geloof het of niet, het zal je taak gemakkelijker maken.

Haal alles uit kasten en lades

Taperes, stoofschotels, schalen, kleine apparaten en alles in de bijkeuken. ‘Controleer alles en vraag jezelf af welke objecten je niet ziet die deel uitmaken van je leven en je wilt niet dat ze er vanaf nu deel van uitmaken’, legt de goeroe uit. Als je keuken klein is, doe het dan in categorieën: eerst het keukengerei, dan het eten en ten slotte de schoonmaakproducten.

Hoe de methode toepassen?

Alles uit de kasten halen betekent dat je alles in zicht hebt. Dit zal u helpen beslissen wat u wel en niet wilt bewaren. Ga object voor object na en bedenk hoe u het gebruikt en of u het nodig heeft. Als je de blender bijvoorbeeld maar een paar keer hebt gebruikt sinds je hem hebt gekocht, is het misschien het beste wat je kunt doen om hem te verkopen, weg te geven of te doneren. Gebroken dingen of niet-passende tuppers kunnen worden verwijderd voor een beter leven. Vul een tas met alles wat je niet wilt en breng het naar een schone plek.

admin

The author admin

Leave a Response