close
Raambekleding

Isoleer uw ramen tegen de kou

Controleer de staat van de tochtstrippen

Weatherstripping zijn die kleine stukjes PVC die op de rand van ramen worden geplaatst en één hoofddoel hebben: zoveel mogelijk isoleren van zowel kou als lawaai. Het is raadzaam dat ze altijd in de best mogelijke conditie zijn, zodat ze hun functie correct kunnen uitvoeren. Om dit te doen, moet u periodiek controleren of ze geen gaten hebben waarin lucht kan filteren, en dat ze geen enkele vorm van breuk vertonen.

Thermische gordijnen

Als het erom gaat ons te isoleren van de kou, spelen gordijnen een sleutelrol. En zonder dat ze thermisch zijn, zelfs meer. Afhankelijk van het materiaal waarmee ze gemaakt zijn en hun dikte, kunnen we de beste resultaten behalen voor koudere klimaten. Het is natuurlijk belangrijk dat we zorgen voor de maatregelen, omdat ze alleen het gewenste effect hebben als ze het hele oppervlak van het raam beslaan. Naast thermisch zijn het ook isolerende gordijnen.

Controleer framescheuren

In de scheuren in het frame kunnen we de sleutel vinden waarom het raam ons niet beschermt tegen de kou zoals het hoort. Vooral bij oudere ramen is het normaal dat er kleine scheurtjes rond het frame ontstaan ​​die warmteverlies veroorzaken. Een oplossing voor de korte termijn kan zijn om die kleine scheurtjes te isoleren met producten zoals polyurethaanschuim. Op de lange termijn is het echter normaal dat we de ramen, zowel het glas als het frame, volledig moeten vervangen.

Raam glas

Vooral in koude gebieden hebben traditionele glazen onvoldoende isolerend vermogen om ons tegen lage temperaturen te beschermen. Wanneer dit gebeurt, zijn er speciale kristallen waarmee we de afdichting van onze ramen kunnen verbeteren. Op basis van dubbele en driedubbele isolerende kristallen, kunt u uw huis de warmte geven die u nodig heeft.

Bekijk ook de blinds

Het komt zelden voor dat een huis in Spanje geen zonwering heeft, waarvan de kist ook in staat is koude luchtstromen naar het interieur van het huis over te brengen. Mogelijk moet u dit element daarom isoleren met een materiaal zoals steenwol of geëxpandeerde kurk. Je moet er natuurlijk heel voorzichtig mee zijn, want de bediening van de jaloezie moet optimaal blijven en deze installatie kan hem beschadigen.

Kent u polystyreen?

Dit materiaal wordt het meest gebruikt bij het uitvoeren van externe thermische isolatie, waarbij meestal stijve platen worden gebruikt die aan de muur van een huis of gebouw zijn bevestigd. Er zijn echter twee heel verschillende soorten. Enerzijds hebben we geëxtrudeerd polystyreen, dat wordt gekenmerkt door zijn vermogen om nat te worden zonder zijn isolerende eigenschappen te verliezen. Bovendien gaat het niet achteruit of rot het niet.

admin

The author admin

Leave a Response