Categories
Window covering

Isoleer uw ramen tegen de kou

Controleer de staat van de tochtstrippen

Weatherstripping zijn die kleine stukjes PVC die op de rand van ramen worden geplaatst en één hoofddoel hebben: zoveel mogelijk isoleren van zowel kou als lawaai. Het is raadzaam dat ze altijd in de best mogelijke conditie zijn, zodat ze hun functie correct kunnen uitvoeren. Om dit te doen, moet u periodiek controleren of ze geen gaten hebben waarin lucht kan filteren, en dat ze geen enkele vorm van breuk vertonen.

Thermische gordijnen

Als het erom gaat ons te isoleren van de kou, spelen gordijnen een sleutelrol. En zonder dat ze thermisch zijn, zelfs meer. Afhankelijk van het materiaal waarmee ze gemaakt zijn en hun dikte, kunnen we de beste resultaten behalen voor koudere klimaten. Het is natuurlijk belangrijk dat we zorgen voor de maatregelen, omdat ze alleen het gewenste effect hebben als ze het hele oppervlak van het raam beslaan.

Controleer framescheuren

In de scheuren in het frame kunnen we de sleutel vinden waarom het raam ons niet beschermt tegen de kou zoals het hoort. Vooral bij oudere ramen is het normaal dat er kleine scheurtjes rond het frame ontstaan ​​die warmteverlies veroorzaken. Een oplossing voor de korte termijn kan zijn om die kleine scheurtjes te isoleren met producten zoals polyurethaanschuim. Op de lange termijn is het echter normaal dat we de ramen, zowel het glas als het frame, volledig moeten vervangen.

Raam glas

Vooral in koude gebieden hebben traditionele glazen onvoldoende isolerend vermogen om ons tegen lage temperaturen te beschermen. Wanneer dit gebeurt, zijn er speciale kristallen waarmee we de afdichting van onze ramen kunnen verbeteren. Op basis van dubbele en driedubbele isolerende kristallen, kunt u uw huis de warmte geven die u nodig heeft.

Bekijk ook de blinds

Het komt zelden voor dat een huis in Spanje geen zonwering heeft, waarvan de kist ook in staat is koude luchtstromen naar het interieur van het huis over te brengen. Mogelijk moet u dit element daarom isoleren met een materiaal zoals steenwol of geëxpandeerde kurk. Je moet er natuurlijk heel voorzichtig mee zijn, want de bediening van de jaloezie moet optimaal blijven en deze installatie kan hem beschadigen.

Kent u polystyreen?

Dit materiaal wordt het meest gebruikt bij het uitvoeren van externe thermische isolatie, waarbij meestal stijve platen worden gebruikt die aan de muur van een huis of gebouw zijn bevestigd. Er zijn echter twee heel verschillende soorten. Enerzijds hebben we geëxtrudeerd polystyreen, dat wordt gekenmerkt door zijn vermogen om nat te worden zonder zijn isolerende eigenschappen te verliezen. Bovendien gaat het niet achteruit of rot het niet.

Categories
Window covering

Geweldige ideeën die u kunt gebruiken om de ramen van uw huis te bedekken

Er zijn tijden van het jaar waarin de zon zijn stralen met meer intensiteit projecteert, tot het punt dat veel licht op ons reflecteert, onze omgeving oververhit raakt of we meer privacy willen. Om deze reden is het belangrijk om rekening te houden met enkele eenvoudige oplossingen om in huis te gebruiken en erin te investeren, zoals gordijnen, jaloezieën en verschillende elementen die het kunnen bedekken.

1. Super moderne blinden

De blinds kiezen is een uitstekend idee, ze zijn simpel, modern en makkelijk schoon te maken, ze hoeven niet gedemonteerd te worden. U hoeft ze alleen te installeren en de intensiteit aan te passen waarmee het licht het geheel zal binnendringen of sluiten voor meer privacy.

2. Pure gordijnen die perfect bij elkaar passen

Voor een modern interieur is het noodzakelijk dat de materialen en afwerkingen die een uniforme omgeving vormen, bij dit voorbeeld zien we semi-transparante gordijnen die perfect combineren met het moderne interieurdesign, wit en grijs.

3. Dunne semi-transparante gordijnen, ideaal voor ontspannende omgevingen

Als u geen donkere omgeving wilt, kunt u dunne stoffen gordijnen proberen, naast bedekking laten ze een beetje ventilatie en de zonnestralen vaag door. De ontwerpen kunnen worden gevarieerd, van de combinatie van stoffen, kleuren of reliëfs.

Categories
Window covering

Bedek uw ramen zonder gordijnen

Het kan zijn dat je om de een of andere reden, wat op dit moment niet relevant is, geen gordijnen voor de ramen hebt, en ook niet de bedoeling hebt om er een paar aan te trekken, maar je wilt de ramen toch zonder gordijnen versieren. In dit geval hebben we deze ideeën voorbereid om ramen zonder gordijnen te versieren en te bedekken. U kunt dus wat privacy krijgen als u dat wilt en een decoratief tintje toevoegen. Laten we ze gaan bekijken.

Slingers

Er zijn duizend manieren om een ​​krans te maken. Met bloemen, met foto’s, met sjaals, met verlichting, enz., Of met stoffen pom poms, zoals in de afbeelding hierboven, en een raam kunnen versieren zonder gordijn. Veel privacy biedt het niet, maar het versiert het wel met een subtiel en mooi ornament dat je zelf kunt maken.

Naald

Haken is een kunst, een leuke afleiding, een heel oud bedrijf, een ontspannende hobby of een leuke manier om het te gebruiken om een ​​raam zonder gordijn te versieren. Denk je niet

Schuifdeuren

Oude, schuur en defecte schuifdeuren zijn allemaal razernij. Als je bovendien ruimte hebt en je kunt ze in een raam installeren, is hun installatie heel eenvoudig, als je een beetje vaardigheid hebt met DIY.

Gordijn gemaakt van pom poms

Het is gemakkelijk te doen, met een veelvoud aan decoratieve mogelijkheden, omdat je de pompons in de gewenste kleur kunt zetten, en zoveel als je wilt, en het biedt ook wat privacy terwijl je het raam zonder gordijnen versiert.

Planten

Of het nu gaat om planten die aan het plafond hangen, op de vensterbank of zoals we hierboven zien, met planken voor het raam, planten zijn een perfect element om een ​​raam zonder gordijnen te versieren en te bedekken.

Categories
Window covering

Briljante raambehandeling om luxe stijl in elke kamer te brengen

Een kamer is niet volledig aangekleed zonder raambekleding. Van ultravrouwelijke, volumineuze taftgordijnen tot op maat gemaakte vouwgordijnen, materialen voor raambekleding en stijlen weerspiegelen de mode van elke ruimte. En dankzij de terugkeer van kleur, behang en decoratieve versieringen zijn de mogelijkheden voor op maat gemaakte, moderne raambekleding bijna eindeloos.

Maar raambehandelingen kunnen zoveel meer doen voor een kamer dan een stijlverklaring afleggen. Naast het bieden van schaduw en privacy, kan de selectie van gordijn- en schaduwmaterialen de sfeer van een kamer drastisch veranderen. Weelderige gordijnen met rijke kwastafwerking geven bijvoorbeeld een theatrale sfeer, terwijl open geweven schuifgordijnen lichter worden met luchtige informaliteit.

Speel met patroonschaal

Franse deuren gekleed met geplooide gordijnen in een wild kleurrijke drakenprint en afgezet met een groene bladtape op de voorste en onderste randen vormen een aanvulling op een grootschalige, handgeschilderde muurbekleding van een studio op ware maximalistische wijze.

Definieer de ruimte

In een smalle badkamer kunnen op een spoor gemonteerde draperiepanelen in een print worden gebruikt om de ruimte in drie verschillende zones te verdelen: toegang, ijdelheid en badgedeelte. Als resultaat stopt het oog onderweg, waardoor de kamer minder langwerpig wordt.

Filter het licht

Hoeken omhuld met omgekeerde plooi, op rails gemonteerd gordijn, omhullen deze spa-ruimte in luxe zachtheid.

Maak een ingang

Om een ​​meer dramatische toegang tot deze gastensuite te creëren, hebben we de kast- en slaapkamerdeuren, die de stroom naar de slaapkamerruimte onderbraken, vervangen door houtskoollinnen draperiepanelen afgewerkt met bekleding en gestoffeerde kroonlijsten.

Categories
Window covering

Ideeën voor de ramen in uw huis

Boerderij luiken

Boerderijluiken zorgen ervoor dat de bewoner zijn toegang tot licht kan aanpassen en tegelijkertijd de rustieke uitstraling kan spelen. Het kan ook een leuk project zijn om zelf te doen als je zin hebt in de uitdaging van houtbewerking.

Klassieke tinten

De klassieke witte tinten kleden de meer glamoureuze elementen van de ruimte af.

Geschilderde Romeinse tinten

Gebruik een Romeinse tint om een ​​patroon aan een kamer toe te voegen of om een ​​bestaande print af te spelen. Als je op je hoede bent dat het te vet aanvoelt, houd de muur dan neutraal.

Overal gordijnen

Tonale slaapkamers met veel gordijnen en luifels = direct verhoogd en gezellig. Kies een neutrale kleur voor een rustgevende, zachte ruimte.

Korte gordijnen

Hang uw badkamergordijnen in het midden van het raam voor een visueel intrigerende benadering. Dit zorgt voor privacy, maar houdt het ook qua stijl interessant.

Hoge gordijnen

Hoge gordijnen zorgen voor contrast en geven een kamer een groter gevoel. De gedurfde zwarte muur in deze kamer geeft het een voorsprong, terwijl de lichte gordijnen, beddengoed en tapijt de zaken verzachten.

Gordijnen met kwastjes

Deze mudroom speelt met kleur, textuur en patroon. De omzoomde gordijnen zijn een leuke touch die de klassieke prints uitspelen