Categories
Improvement

Dingen die u niet moet doen als u thuis een diner organiseert

Laat u niet verrassen

Een betrokken gastheer wordt niet op heterdaad betrapt door zijn gasten. Als u thuis een lunch of diner heeft georganiseerd, hoeft u niet alles grondig te hebben voorbereid, maar u moet wel gewaarschuwd zijn om op uw mensen te wachten.

Geen originele verpakking

Zelfs als je geen geweldige kok bent en bereid voedsel koopt, presenteer het dan zoals het de gelegenheid verdient. Een van de dingen die u moet doen als u thuis een lunch of diner heeft, is om het gekochte of reeds bereide eten op ideale borden en dienbladen te serveren. Geen van de originele plastic of glazen containers. De presentatie wint en u misleidt uw gasten.

Geen plastic flessen

Haal het water niet uit de koelkast in de plastic fles die je dagelijks gebruikt. Serveer het koel in een glazen pot. Het is een detail dat punten zal geven aan de organisatie van het diner bij u thuis.

Wegwerp maar heel voorzichtig

Tegenwoordig zijn er alternatieven voor plastic als het gaat om wegwerpkeukengerei. Groener en daardoor ziet uw tafel er flirterig uit. Idealiter, als u bij u thuis uitnodigt, gebruikt u porseleinen schalen en metalen bestek, maar als u met veel bent en u heeft niet genoeg stukken (hoewel u altijd servies kunt combineren), kies dan voor een milieuvriendelijke en mooie optie. Zelfs buffettafels worden goed gepresenteerd.

Urenlang geen eten in de lucht

Als je thuis een diner organiseert, laat het eten dan niet uren onbedekt (onbedekt) op een dienblad liggen totdat de gasten arriveren. Het gerecht is zeker uitgedroogd. Bovendien is het niet hygiënisch. Breng het eten enkele ogenblikken voordat het bezoek arriveert of zodra het klaar is aan tafel.

Zorg voor de staat van de rekwisieten en schalen

Het is niet nodig dat al het serviesgoed en glaswerk dat u gaat gebruiken uit dezelfde set komt. De mix is ​​lekker zorgeloos. Maar je moet er wel voor zorgen dat elk stuk in een perfecte staat van conservering is (geen afgebroken glas of afgebroken gerechten) en dat het schoon is.

Servetten van stof

Laat de papieren servetten voor een andere gelegenheid liggen en leg de stoffen servetten op tafel voor elk diner. En als je de voorkeur geeft aan papieren, behalve de typische gladde en witte. Genees het een beetje! Details tellen mee bij de voorbereiding op de vergadering. Er zijn dikkere, gekleurde, gedecoreerde wegwerpstoffen …)

Categories
Improvement

Dingen die u niet moet doen als u thuis meer georganiseerd wilt zijn

Als binnenlandse bestelling een van uw doelen is, zullen we u helpen met het advies van drie thuisorganisatoren om de chaos in uw huis (en in uw leven) weg te nemen.

Improviseren

Het is essentieel om een ​​paar minuten te besteden aan het voorbereiden van onze routekaart om te weten waar te beginnen en waar te eindigen. Het is een oefening die ons zal helpen ons te concentreren en een plan uit te voeren en een schatting te maken van de tijd die nodig is om het huis te organiseren. Als je niet veel tijd hebt, plot de bestelling dan in minitaken die je de hele week kunt uitvoeren.

Alleen bestellen

Het is een veelgemaakte fout voor één persoon om de orde thuis te behandelen. Voor professionele organisatoren is het essentieel dat het hele gezin samenwerkt en eerst de verantwoordelijkheid neemt voor hun privéruimte en vervolgens voor de gemeenschappelijke ruimte.

Organiseer meerdere ruimtes tegelijk

De volgorde van het huis moet kamer voor kamer worden gedaan. Dat wil zeggen, niet om een ​​ruimte te bestellen zonder de bestelling van een andere te hebben voltooid. Eerst wordt alles verzameld dat niet op zijn plaats is. Reinig niet zonder dat alles eerst is verzameld, omdat het meer chaos zal veroorzaken. Het eerste moet altijd visuele reiniging zijn. En dan worden de kamers één voor één schoongemaakt, te beginnen met de woonkamer, slaapkamers en eindigend met de keuken en badkamers.

Stel zeer grote doelen

Een veelgemaakte fout is te denken dat het opruimen van het huis in een mum van tijd klaar is. Bestellen is erg vermoeiend, zowel fysiek als psychologisch. Bedenk dat je er een paar uur over doet, speel achtergrondmuziek en geniet van dat moment met jezelf. En om te beginnen met een verblijf raden we de keuken of bijkeuken aan. Omdat het een plek is waar we niet veel bijlagen hebben (vooral als je niet van koken houdt). Hoe zit het met de la waar we alles bewaren waarvan we niet weten waar we het moeten plaatsen?

In korte tijd veel wilt dekken

Doe niet alsof je het allemaal tegelijk doet. U moet een schatting maken van de tijd die nodig is om het huis te bestellen. En als je niet veel tijd hebt, verdeel de bestelling dan in minitaken die je de hele week kunt uitvoeren. Verdeel en je zult winnen.

Categories
Improvement

Uw badkamer schoonmaken

De badkamer binnenkomen en schoon ruiken vinden we allemaal leuk. Maar als we eenmaal de fouten hebben gezien die moeten worden vermeden bij het schoonmaken van de badkamer, zodat de taak echt effectief is, vraag je je af: hoe vaak moet de badkamer worden schoongemaakt? Bij normaal gebruik wordt aanbevolen om de badkamers minstens één keer per week schoon te maken, met speciale aandacht voor het toilet. Als er maar één badkamer in huis is en het toilet te veel wordt gebruikt omdat u met z’n vieren bent, is het raadzaam om de schoonmaak extra te bekijken tijdens de week.

En bij het schoonmaken van de badkamer tellen we bijvoorbeeld de tegels niet mee. Deze taak kan meer sporadisch zijn, omdat ze meestal niet te veel vuil ophopen. Bijvoorbeeld eens per maand minimaal de doucheruimte.

Als een nieuwsgierigheid om u te vertellen dat een onderzoek naar hoe vaak het huis moet worden schoongemaakt volgens wetenschappelijke gegevens en is uitgevoerd in samenwerking met een deskundige microbioloog en een ander in schoonmaken, onthult dat de tijd die het duurt voordat bacteriën en vuil zich ophopen en een bedreiging vormen voor de gezondheid is een of twee weken.

En dus bevelen ze aan dat:

Toilet en wastafel worden 1 keer per week schoongemaakt

Douche eens in de twee weken, hoewel douchegordijnen wekelijks moeten worden gedesinfecteerd

Handdoeken worden dagelijks verschoond

Sponzen moeten dagelijks gedurende twee minuten in kokend water worden geplaatst

Categories
Improvement

Bestel uw keuken volgens de Marie Kondo-methode

Deze methode in de keuken

De keuken is een van de kamers waarin de meeste objecten zich ophopen, vooral de kleinste. Je weet waarschijnlijk niet wat er in de hoge kasten staat, en wat voedsel in je voorraadkast kan de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. De ordergoeroe Marie Kondo heeft het antwoord om je eten, keukengerei en, nog iets meer, je leven te organiseren.

Wat ik gebruik en waar ik het bewaar

Het is de basis van de Konmari-methode in de keuken. Bewaar alleen wat je gebruikt en heb een specifieke site voor elke categorie dingen. Zoals de professionele organisator zich in haar programma “Te bestellen bij Marie Kondo” herinnert, is het onmogelijk om altijd schoon te blijven als je veel leven in de keuken maakt. Kijk haar kalm aan, want ze zal nooit perfect zijn. ‘

Ruim de keuken in één dag op

Dit is verplicht. Op deze manier wordt u meer beïnvloed door alles wat u heeft en weet u hoeveel producten, keukengerei en voedsel u ophoopt. Geloof het of niet, het zal je taak gemakkelijker maken.

Haal alles uit kasten en lades

Taperes, stoofschotels, schalen, kleine apparaten en alles in de bijkeuken. ‘Controleer alles en vraag jezelf af welke objecten je niet ziet die deel uitmaken van je leven en je wilt niet dat ze er vanaf nu deel van uitmaken’, legt de goeroe uit. Als je keuken klein is, doe het dan in categorieën: eerst het keukengerei, dan het eten en ten slotte de schoonmaakproducten.

Hoe de methode toepassen?

Alles uit de kasten halen betekent dat je alles in zicht hebt. Dit zal u helpen beslissen wat u wel en niet wilt bewaren. Ga object voor object na en bedenk hoe u het gebruikt en of u het nodig heeft. Als je de blender bijvoorbeeld maar een paar keer hebt gebruikt sinds je hem hebt gekocht, is het misschien het beste wat je kunt doen om hem te verkopen, weg te geven of te doneren. Gebroken dingen of niet-passende tuppers kunnen worden verwijderd voor een beter leven. Vul een tas met alles wat je niet wilt en breng het naar een schone plek.

Categories
Improvement

De details waar u thuis voor moet zorgen

Houd toiletten schoon

Een vieze badkamer hebben zegt veel over onze hygiëne. Je kan niet anders dan naar de badkamers kijken. Daarom is het belangrijk dat u, als u een specifieke gastenbadkamer heeft, deze in ieder geval als een juweel bewaart. Als u er maar één heeft, dan zullen de gasten zich op hun gemak en in goede staat voelen.

De geuren

Het is goed als je het gevoel hebt thuis te komen, en meer als je een aangenaam aroma hebt. Als je de keuken in de buurt van de woonkamer hebt, probeer dan als je klaar bent met koken het huis goed te ventileren, zodat het niet in het textiel wordt geïmpregneerd. Om een ​​goed aroma te krijgen, voeg wat diffusers toe voor de kamers. En een truc die heel goed gaat is het aansteken van kaarsen een uur voordat de gasten arriveren.

Natuurlijke elementen

Planten geven een gevoel van vrede en harmonie in elk huis. Ze zijn de energie van veel ruimtes en door hun kracht voelen we ons veel meer ontspannen en “thuis”. Of het nu in de woonkamer, in de eetkamer of zelfs in de badkamer is, planten veranderen het uiterlijk van een kamer volledig.

Dingen aan de muren

De kleine details tellen en veel voor onze gasten. En die kleine details hangen meestal aan de muren: foto’s met familie of onze partner, herinneringen aan onze reizen, onze favoriete boeken, onze favoriete zanger, planten en zelfs designfiguren.

Minder is meer

Het huis voor veel mensen te veel opladen is ongemakkelijk, vooral als we weinig meters hebben. Probeer het juiste te hebben, altijd is minder meer. Als je ook weinig ruimte hebt, is het belangrijk om hiermee door te gaan, omdat het je zal helpen meer ruimte te krijgen.