Categories
Lighting

Laten we het hebben over licht in huis

Hoe het gerichte licht te lokaliseren

Door het gerichte licht in het midden van het bed te plaatsen, kan uw partner slapen zonder gestoord te worden door licht.

Lichte timers

Gebruik een timer zodat je verlichting elke ochtend goedemorgen is. Je wordt wakker met het licht dat je kiest zodat alles soepel verloopt.

Nachtlampje voor kinderen

En kinderen? Installeer een nachtlampje in je slaapkamer om een ​​sfeer te creëren waar ze zich veilig voelen en de kokosnoot komt niet met het licht uit. Het is voor hen een zeer betaalbare en toegankelijke manier om hun dromen te verlichten en te voorkomen dat ze bang worden als ze gaan slapen.

Kaarsen om sfeer te creëren

Bedenk dat kaarsen je ook kunnen helpen een unieke sfeer te creëren als je kiest voor decoratieve verlichting. Ze brengen romantiek in uw nachten met een ontspannende en warme sfeer. Vergeet natuurlijk niet om ze uit te zetten voordat je gaat slapen.

Categories
Lighting

Tips om de keuken te verlichten

Een schakelaar op de keukendeur

Installeer een schakelaar naast de deur waarmee u het algemene licht van uw keuken kunt regelen om te weten waar u loopt en meteen de hele kamer en zijn details kunt zien, u zorgt voor een reisbestendige toegang!

Hoe u ladekasten voor keukenkasten verlicht

Verlicht de bestekladen van uw keuken, zodat u veel gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt. Bovendien gaat het licht automatisch aan en uit wanneer u de lade opent en sluit om energie te verspillen.U kunt nu sluipen om uw favoriete snoepje te eten zonder argwaan te wekken!

Functioneel licht in de keuken

Het is belangrijk om een ​​functionele verlichting te hebben, zodat u uw beste gerechten kunt bereiden en comfortabel kunt koken zonder dat u uw ogen hoeft te vermoeien en met de zekerheid uw vingers te beschermen tegen messen. Installeer twee ondoorzichtige schermlampen met gerichte lichtstroom op uw kookeiland en u bereikt een perfect verlicht gebied; In dit geval moet u bij een donkere ondergrond op het eiland extra voorzichtig zijn met de verlichting en deze zo goed mogelijk aanpassen.

Verlicht de keukenplaat

Verlicht uw bord en u zult uw keuken er veel mooier en gezelliger uit laten zien. U kunt uw stoofschotels ook op het vuur laten staan ​​terwijl u andere dingen doet en u kunt de staat van het voedsel regelen dankzij het licht dat in de kap is geïntegreerd. Op deze manier weet u hoe alles gaat door een snelle blik op het verlichte gedeelte van de keuken vanaf de deur.

Hoe oppervlakken te verlichten

Het oppervlak waarop je eten klaarmaakt, de afwas doet of de toonbank zelf verdient ook een pluspunt van goede verlichting. Met een gericht licht dat niet verblindt, bereikt u een verlicht oppervlak zonder schaduwen.

Categories
Lighting

Eenvoudig uitgelegd verlichting

IP’s, lux, lumen, ICR’s, kleurtemperaturen … Duizelig? Zoals wij. We zijn begonnen met het verminderen van de nieuwe (en complexe) verlichtingswetten in een uitdrukkelijke cursus om te leren hoe we elke kamer zonder fouten en met grote gratie licht kunnen geven. We hebben het doel: laten zien dat het veel gemakkelijker is dan we denken.

Wat heb je nodig in de woonkamer?

Als algemene verlichting zijn de nuttigste inbouwspots (de technicus berekent hoeveel u nodig heeft) of een plafondlamp met warm licht (2.700 k), maar als u kinderen in de woonkamer laat spelen, bent u wellicht geïnteresseerd in meer helderheid (4.000 k)

Wat heb je nodig in de keuken?

Homogeen algemeen licht. Hoeveel lampen en wat voor vermogen de lichtexpert je zal vertellen omdat het afhangt van de m2, de verschillende ruimtes die je hebt, etc. Voor de veiligheid moet u schaduwen en onverlichte hoeken vermijden. Het licht moet natuurlijk neutraal of koud zijn (4.000 k of meer) om de kleur, de staat van het voedsel en het kookpunt goed te kunnen zien.

Verboden een gang van angst

We moeten het “wolfsmond” -effect vermijden, dat wil zeggen de ruimte verlichten zodat er geen donkere gebieden zijn, waardoor deze lelijk wordt en kleiner lijkt. Hiervoor zijn de meest aan te raden verzonken in het plafond. De lichttechnicus berekent hoeveel u nodig heeft op basis van hoe uw gang is.

Wat heb je nodig in de badkamer?

Het is essentieel omdat stoom de verlichting kan beïnvloeden. Kies LED’s met een IP44 minimum. Behalve dat u veilig bent, verlengt u dus hun levensduur en bespaart u. Of het nu neutraal of koud licht is en qua vermogen hangt het af van de m2, maar ter oriëntatie heeft u in een badkamer van 6 m2 4 inbouwarmaturen nodig.

Wat heb je nodig in de slaapkamer?

Algemene verlichting met plafond of pendel. Heeft u een vals plafond, inbouwspots of LED inbouwspots, die dun zijn en weinig ruimte in beslag nemen. Allemaal met warm licht (3.000 k) en gemiddeld vermogen (20 w). Maak niet de fout om overbelaste armaturen met koud licht te installeren die uw ogen niet laten ontspannen, en in plaats van een slaapkamer ziet het eruit als een operatiekamer.

Categories
Lighting

Verlichting thuis, wanneer het buiten koud is

Dit is een onweerlegbaar feit. Elke dag moet je eerst het licht aandoen. Je weet het al. Winter passeert lichte rekening. In alle opzichten. We missen de heldere zomerdagen en betalen meer aan het einde van de maand. Laten we het verhaal omdraaien. Hoe? Verlichting niet te lang, maar om een ​​te laten vallen: “Oh! Hoe comfortabel bent u thuis!” en tegelijkertijd echt redden.

Diverse lichtpunten

Vergeet de lichte plekken op het plafond en verplaats ze dichter bij de grond. Meer dan één en meer dan twee. Hoe meer je plaatst, verspreid over de kamer, hoe uitnodigender de ruimte zal zijn. Lage verlichting daarentegen verduistert het plafond en creëert een “groteffect” dat hier verre van ongemakkelijk is, maar een 100% intieme ruimte creëert.

En wees ook niet geobsedeerd door het coördineren van lampen in kleur of stijl. Het mengsel decoreert en geeft een persoonlijk punt aan de omgeving, zoals hier, waar metaal, hout, stof en vezels naast elkaar bestaan ​​in eenzelfde ruimte, wat een eclectische, ongedwongen en natuurlijke toets geeft.

Er is authentiek voor nodig

Parklampen gemaakt van synthetische materialen. Ze nemen niet. Nu zijn hout, metaal, glas of zelfs marmer cool. En vooral als ze onvolmaakte lichten creëren. Omdat ze dat handgemaakte punt hebben dat de ruimtes warmte geeft en ze persoonlijk en uniek maakt. Kristallen lampen, transparant of gekleurd, zijn bijzonder modieus. Bovendien keren materialen met een geschiedenis als Boheems, Hongaars en Burano-glas terug.

Tan je huis

Het is geen zomer om te bruinen, maar in de winter voelen ze zich erg goed. Vooral aan je huis, want die geven het in de herfst die geroosterde en gouden toets van de gevallen bladeren. Je krijgt het met lampenkappen in bruine stof maar vooral met messing en lampen met gouden tinten. Vezels zijn een andere geweldige generator van warmte. En het is grappig, want ze werken voor zomer en winter. Hoe minder grijs, hoe warmer. Profiteer van het dragen, zowel op de eettafels als in de vorm van lantaarns op de vloer.

Nu meer, nu minder

Een licht dat te intens is om tv te kijken, is erg ongemakkelijk en een te diffuus om te borduren, is bijvoorbeeld een echte marteling voor de leerlingen. Het dimmen van het licht is de basis voor maximaal comfort. En meer in de winter, wanneer het licht geleidelijk verdwijnt terwijl u thuis volledig “operationeel” bent.

Installeer dimbare lampen. Dat zijn ze niet allemaal. Onthoud dat. Met hen bereikt u precies het licht dat u nodig heeft of waar u zin ​​in heeft.

En nu je je huis hebt verlicht, is het tijd om je kast aan te steken. In het volgende artikel vertellen we je hoe je het moet doen.

Categories
Lighting

Ideeën om een keuken te verlichten

De keuken is een punt waar de hele dag verschillende activiteiten plaatsvinden en is daarom een ​​ruimte geworden waarin voor elk van deze praktijken specifieke verlichting moet worden weerspiegeld. Het is belangrijk dat de verlichting gericht is op het bereiken van een gezellige en vriendelijke omgeving door de combinatie van verlichting.

1. Verlicht een keuken vanaf het plafond.

Het zal degene zijn die het omgevingslicht of het algemene licht levert. Over het algemeen is het met betrekking tot de tonaliteit van licht vrij gebruikelijk om voor koude tinten te kiezen, omdat het de zichtbaarheid en het concentratieniveau verbetert, iets dat erg handig is om ongelukken te voorkomen. Hoe dan ook, niets weerhoudt ons ervan om voor warmere lichten te kiezen als u een meer gastvrije omgeving wilt creëren.

2. Aanrechtverlichting in de keuken.

Dit type verlichting wordt gebruikt in werkruimtes of heeft meer licht nodig. Leds zijn meestal de beste keuze voor deze spots omdat ze niet warm worden zoals gloeilampen. Het is gemakkelijk om de kabels te verbergen zodat ze niet zichtbaar zijn en om het licht naar beneden te richten zodat het direct het oppervlak verlicht.

3. Verlichting van keukenmeubelen.

Het verlichten van keukenmeubilair kan niet alleen nuttig en functioneel zijn, een optie die bijdraagt ​​aan de inrichting van deze ruimte.