Categories
Furniture

Vintage commodes

Als je thuis nog geen dressoir hebt, ga dan op zoek naar een plek, want tegen de tijd dat je dit artikel hebt gelezen, zullen de charmes je hebben overwonnen

Ze zijn erg comfortabel

Ze nemen niet zoveel ruimte in als een kledingkast, maar ze laten ons toe om meer kleding op te slaan in de slaapkamer of in een hoek van het huis. Dat je niet weet waar je handdoeken of beddengoed moet opbergen? Kies er een met brede lades en reserveer deze voor hen.

Ze zijn super praktisch

De grote of kleine lades, hoog of laag, identiek of anders zijn de grote bondgenoten om altijd alles op zijn plaats te hebben. Als het om beddengoed gaat, is het beter om een ​​ontwerp te kiezen met brede en hoge lades, maar als je het in de hal wilt plaatsen, kies het dan met lades van verschillende groottes, omdat je er kleine gadgets en accessoires in kunt opbergen tot meer volumineuze objecten.

Ze zijn een schoonheid

De verfranste ontwerpen – met cabrioletpoten, bochtige vormen en prachtige metalen handvatten – hebben een klassieke schoonheid die heel moeilijk te weerstaan ​​is. Daarom is het, waar u ze ook plaatst, vrijwel zeker dat ze alle ogen zullen vangen. Deze roze en gouden ladekast voegt romantiek en vrouwelijkheid toe aan elke ruimte.

Ze zijn veelzijdig

De ladekasten kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen en transformeren bijvoorbeeld in nachtkastjes. Kies een model dat niet te omvangrijk is en lades van verschillende afmetingen heeft om het nog nuttiger te maken in deze nieuwe functie.

Ze raken niet uit de mode

Als vintage commodes vandaag blijven zegevieren, komt dat door hun vermogen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Eerst slaagden ze erin de tag “alleen voor de slaapkamer” te verwijderen en door het hele huis te sluipen. Maar daar zijn ze niet tevreden mee en in plaats van het woord ‘pensionering’ te horen, kiezen ze ervoor om een ​​andere functie te zoeken, zoals transformeren in een badmeubel of fungeren als commode in een kinderkamer.

Categories
Furniture

Herstel vintage meubels met verf

Verfris je meubels met een verflaag en vergeet het weg te gooien. Ze kunnen het sterstuk van uw huis worden. De nostalgische komen terug

Strip en stijl

Ingemaakte meubels, zoals dit dressoir, hebben een ziel. Versier ze met stukjes van hetzelfde kleurbereik en je creëert een hoek met veel aanwezigheid.

Verrassing

Alles donker behalve het verouderde marmeren aanrecht, dus een vleugje kleur zoals die van de oude zilversmid in het geel viel mee.

Hij pakt het roze

Gedurende. Zelfs in oude stukken als een kast. De poederachtige afwerking maakt het delicaat. En op de achtergrond een andere kleur om de interieurstukken te accentueren.

Het schaatsen

In de erfgoedconsole omgebouwd tot een wasbak en in de afwerking van de betonnen muren. Vrijstaande gootsteen en kraan. Heritage spiegel en applique.

Tweekleurige slijtage

Een achtergrondtoon en een andere bovenop. De eerste is bekrast en het resultaat is dit: een lage kast met een zeer decoratief versleten.

Een delicaat tintje

Het behang lijkt de kasten te bereiken met delicate accenten van decoratieve verf.

Hoogtepunten

De ruimte is erg wit en je houdt van dat stuk? Profiteer ervan en markeer het met een kleur.

Nieuwe keuken

Gewoon door de kleur van uw houten meubelen te veranderen. Hier is de celadon-tint gebruikt. Marmeren blad en dorpel.

Categories
Furniture

Hoe donkere meubels aan de slaapkamer toevoegen

Om een ​​kamer te versieren met donkere meubels en zonder het gezellige karakter te verliezen dat zo nodig is in de kamer waarin we rusten

Gebruik lichtgekleurd textiel dat het visuele gewicht van de stukken vermindert. Ze zullen verantwoordelijk zijn voor het brengen van elegantie. Denk dat lichte gordijnen en licht ogend beddengoed een meer informele sfeer zullen bieden die u uitnodigt om uit te rusten.

Vermenigvuldig met spiegels

Het is de bron om licht te vermenigvuldigen. Om deze reden, wanneer er een donker meubel in een kamer is, kan een spiegel of meerdere worden geplaatst zodat het de lichtere kleuren weerspiegelt die in de decoratie zijn gebruikt. Het zal een beetje aanwezigheid van het stuk aftrekken, maar met een lichtgevend en elegant resultaat

Combineer ze met de muren en de vloer

Om ervoor te zorgen dat een donker stuk niet naar de tweede plaats degradeert, of de kamer somber is of door duisternis wordt gedomineerd, is het het beste om muren en plafonds in wit of een zachte tint, zoals bot of ivoor, te schilderen. En voor de vloer is het ideaal lichte houtsoorten die voor licht zorgen en de ruimte vergroten. Er zijn veel manieren om muren, deuren en vloeren te combineren.

De elegante en verfijnde toets

Toch kan met de juiste combinatie van texturen en kleuren een sober en elegant resultaat worden bereikt door een tweepersoonskamer in te richten met donkere meubels. Gebruik het niet alleen met edele houten meubels, maar ook in andere gelakt in zwart, grijs of marineblauw, en zelfs stukken bekleed met donkere stoffen.

Ga uit de klassieker

Donkere meubels passen in allerlei decoratieve stijlen. Het is gebruikelijk om het in klassieke kamers te zien, maar ze passen zich ook aan andere, meer moderne trends aan dan minimalisme.

Combineer het met goud om het er verfijnder uit te laten zien

Hoewel decoreren met donker gekleurde meubels een riskante gok lijkt, is de waarheid dat de resultaten die ze bieden bijna schokkend en met veel persoonlijkheid zijn. En niets als details in goud om die elegantie nog verder te versterken.

Creëer contrast

In kamers waar zachte en lichte tinten de boventoon voeren, kunnen donkere meubels en details dienen om contrast te creëren en een plat effect te voorkomen. Het is niet nodig of dat ze te veel en erg omvangrijk zijn. Het is een manier om de decoratie in evenwicht te brengen en persoonlijker te maken.

Categories
Furniture

Ja of nee tegen de kussens

We kleden de kussenbank graag, soms teveel, en loopt zelfs uit de hand. Maar het lijdt geen twijfel dat een bank er altijd beter uit zal zien, hij zal er uitnodigender uitzien en de decoratie van de woonkamer zal worden verrijkt als we hem vergezellen met verschillende kussens. Maar ze kiezen is niet altijd gemakkelijk.

Om te beginnen benadrukken ze van Gancedo dat het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er een chromatische harmonie in de hele kamer is, dat de kleuren in contrast of in bereik met elkaar zijn gecoördineerd.

Een ander heel belangrijk punt is de grootte van de bank. Op basis hiervan kunnen we meer of minder kussens kiezen zodat het resultaat in balans is. In die zin zouden vijf bijvoorbeeld een groot aantal kussens zijn voor een groot bankmodel en drie voor een tweezitter.

Als je daarnaast wilt weten welke trends er dit seizoen in kussens zitten, moet je weten dat ze qua kleuren mintgroen, terracotta, bruin, kakigroen of petrolblauw gemengd met mosterd nemen. En als het gaat om prints, zijn geometrieën in groot en klein formaat nog steeds in de mode, blijven dieren stijgen, stoffen die texturen of materialen imiteren (zoals hout, kwarts, espartogras …) en tenslotte , het schaap, dat volledig actueel is.

Categories
Furniture

Het kussen wordt afgedrukt

De bloemenpatronen blijven dit seizoen een sterke indruk maken, met grote en opvallende bloemen die de natuur binnenshuis brengen. Maar niet alleen de bloemen zullen dit seizoen uw huis vullen met kleur en vreugde, maar ook het groen, het tropisch, de palmbladeren … Alles kan onze bank kleur en frisheid geven.

Vegetatie, geometrie en een vleugje kleur. Dit zijn de sleutels tot de textieldecoratie van dit afgelopen seizoen. De kussens zijn geïnspireerd op de tropische en jungle trend, de laatste tijd zo modieus, maar dat heeft nog een lange weg te gaan. De dessins gedrukt op linnen en viscose, zijn licht en zomers, geven een frisse toets aan uw creaties en combineren plantmotieven met geometrische motieven in levendige eigentijdse kleuren zoals de reeks groen, fuchsia en koraal.

Naast botanische motieven blijven etnische patronen in de mode, met geometrische en veelkleurige ontwerpen, een mix van texturen en informele patchworkontwerpen.

Wat de kleuren betreft, valt op dat onder de meest actuele trends ook zachte en pastelkleuren zijn in kussens en accessoires. Een veilige gok om het goed te doen als je het combineert met riskantere ontwerpen bij het aankleden van je ruimtes.